Stopcontacten verplaatsen: hoe gaat dat in zijn werk?

Stopcontacten verplaatsen: hoe gaat dat in zijn werk?

Sta jij op het punt om je woonkamer te verbouwen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening moet houden. Begin ten eerste nooit zonder een goed idee. Teken de nieuwe indeling op een plattegrond en vergeet hierbij vooral ook de stopcontacten niet. Mogelijk zitten de stopcontacten op dit moment op een makkelijke plek, maar is dat straks ook nog het geval? Indien dit niet het geval is, zult u stopcontacten moeten verplaatsen. Maar hoe gaat het verplaatsen van stopcontacten eigenlijk in zijn werk?

Oude stopcontact demonteren

Voordat u het stopcontact op een nieuwe locatie kunt plaatsen, moet u hem eerst van de oude plek verwijderen. Schakel hiervoor altijd de stroom uit in de meterkast. Check vervolgens met een spanningsmeter of alles ook daadwerkelijk is uitgeschakeld. Is dit het geval? Dan kunt u starten met het demonteren van het stopcontact. Dit kan vaak al door het schroefje weg te halen en het kapje en het kapje te verwijderen. Vervolgens kunt u de rest van het stopcontact loshalen.

stopcontact

Sleuf frezen

Wilt u de nieuwe stopcontacten ook weer in uw muur verwerken? Dan moet u sleuven frezen naar de nieuwe locaties. Voor het frezen van sleuven maakt u gebruik van een frees. Dit is een apparaat waarmee u een opening kunt maken in uw muur. In deze openingen kunt u vervolgens de leidingen met elektra verwerken. Frees een groter, rond gat op de plek waar u de wandcontactdoos in wilt plaatsen.

Elektra aanbrengen

Om ervoor te zorgen dat de stopcontacten ook op hun nieuwe locatie werken, moet er elektra aangelegd worden naar de wandcontactdozen. Heeft u zelf geen ervaring met het aanleggen van elektra? Laat dit dan over aan een elektricien. Hij weet precies hoe hij uw stopcontacten op de juiste wijze aan kan sluiten. Hierdoor weet u straks ook zeker dat u de stopcontacten gewoon kunt gebruiken.

Leave a Reply