Vervangen meterkast

De elektriciens van Offerteparadijs kunnen volgens de huidige normen uw meterkast vervangen. U kunt kiezen voor het vervangen van uw meterkast of voor het uitbreiden van uw groepenkast. Het is belangrijk uw meterkast te laten vervangen door een erkende vakman om problemen en storingen in uw elektrische installatie te voorkomen.
Van uw volledige elektrotechnische installatie is de meterkast het belangrijkste onderdeel. Het is daarom dan ook essentieel dat de installatie volgens de laatste normen gebeurd, de normen van NEN 1010. Het is belangrijk dat in de groepenkast alle groepen juist worden onderverdeeld om piekspanningen en overbelasting tegen te gaan. Wanneer uw meterkast wordt vervangen volgens de NEN 1010 normen kunt u een certificaat krijgen voor de meterkast.

Meterkast vervangen is niet gemakkelijk

De elektriciens van Offerteparadijs vervangen graag de meterkast voor u. Zij kunnen u helpen met het uitzoeken van de juiste meterkast in uw situatie en deze voor u installeren. In veel gevallen is het niet eens nodig dat er iemand bij u langs komt en kan er op basis van een foto van de meterkast al een eerste advies worden gegeven en een eventuele ruwe schatting van de kosten worden gemaakt.

Het voordeel van een offerte aanvragen voor het vervangen van uw meterkast bij Offerteparadijs is dat onze elektriciens met u meedenken over de mogelijkheden. Wanneer u een nieuwe woning heeft gekocht waar de meterkast moet worden vervangen of de groepenkast moet worden uitgebreid. Of u heeft een nieuw keuken gekocht met veel extra elektrische apparaten, dan kunnen onze vakmannen u professioneel advies bieden en een offerte voor u opmaken.

Wanneer vervangen

Er zijn tegenwoordig twee soorten aardlekschakelaars die niet mogen worden gebruikt. Dit is de 0,50 A (= 500 mA) en het type AC. Bij installaties van na ’96 en in huizen waarvan de bouwvergunning na augustus 2005 is afgegeven is het verplicht om groepen te verdelen onder twee aardlekschakelaars van 30 mA.
Tevens is het verplicht om bij aanpassing van een groepenkast de nieuwe groep te plaatsen achter een aardlekschakelaar van 30 mA. De hele elektrische installatie zal moeten worden aangepast en moet onder twee aardlekschakelaars van 30 mA worden onderverdeeld. Bij uitbreiden of vervangen van een meterkast in een woning moeten alle groepen dus verplicht zijn beveiligd door een aardlekschakelaar.

Offerte aanvragen

Voor meer informatie, advies of het aanvragen van een offerte kunt u het offerteformulier invullen. Elektriciens van Offerteparadijs uit uw regio nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Beoordeling